Venekalastusretki

Venekalastusretki on suosituin tuotteemme, jota olemme toteuttaneet asiakkaillemme Suomenlahdella jo 20 vuoden ajan. Etenkin hauen kalastus on perinteisesti ollut toivotuin kalareissu.

Venekalastusretkellä kalastamme satojen saarten sokkeloissa ahventa, haukea, kuhaa, siikaa, silakkaa tai taimenta – vuodenajan mukaan. Järjestämme kalastusretkiä pääasiassa Loviisassa (Rönnäs), Porvoossa, tai Helsingissä.

Katso yltä video, josta saa hiukan esimakua kalastusretkestä saaristossa!

Yhdessä veneessä voi heittokalastaa 4–6 henkeä. Aikaisempaa kalastuskokemusta tai omia varusteita ei tarvita, meillä on teille kaikki valmiina.

Hyväksi havaittu retken pituus on 4–6 tuntia, jonka puolivälissä poikkeamme saareen lounaalle. Oppaamme tuntevat vedet kuin omat taskunsa ja vievät teidät parhaille ottipaikoille.

Kalastusretken aikana pidämme lounastauon saaressa, jossa voidaan paistaa makkaraa ja kalastusoppaamme valmistaa teille esim. lohikeiton.

Kalastus ei suinkaan ole välttämätöntä , vaan halukkaat voivat vain nauttia kauniista Suomenlahden saaristosta ja Suomen luonnosta.

Koskenlasku

Augur toimii yhteistyössä Erämys – Keisarin Kosket Oy:n kanssa. Erämys on järjestänyt koskenlaskua jo yli 20 vuotta. Kymijoen kosket ovat helppoja laskea koskioppaan ohjatessa venettä.

Tyrskyt kuohuvat, kaikki osallistuvat melomalla ja upeat jokimaisemat vaihtuvat nopeasti. Retki aloitetaan yleensä Kultaan koskikeskuksesta.

Pilkkiretki talvella

Kun jäät kantavat (yleensä tammikuusta huhtikuun alkuun), kalastamme pilkkimällä merellä tai järvellä. Siirtymisiin voimme käyttää myös moottorikelkkaa.

Tuulen ja pakkasen varalta meillä on kanadalaistyyppinen pilkkiteltta. Ja jos oikein kylmä tulee, lämmitämme teille saunan pilkkiretken päätteeksi.

Saaliiksi saamme yleensä ahventa, särkeä ja kiiskeä. Tukevammilla välineillä tavoittelemme kuhaa. Oma lajinsa on helmikuinen mateen pilkintä illan hämärässä.

Jos jäällä ei ole kovin paljon lunta, otamme apuvälineeksi potkukelkat. Potkukelkkasafari voidaan toki järjestää ilman pilkintääkin. Talviretken sopiva kesto on 3 – 4 tuntia.

Ota yhteyttä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella!